Dag 47-Santander

In de ochtend om 7u varen we naar een jachthaventje in het centrum,de grote jachthaven ligt afgelegen aan een vliegveld,dat is geen alternatief.Helaas volzet dus gooien we ons anker en met de dinghy naar de kant.

Santander is best gezellig,we hebben er voor twee dagen inkopen gedaan want morgen varen we naar Gijon (85 zeemijl).In een toffe taberna hebben we een heerlijk stoofpotje met spekjes,chorizo en heel veel slakken besteld,lekker!

Nu terug ankeren aan het strand van gisteren.Tijdens het ankeren sloeg plots de motor uit,iets in onze schroef dus.Ik met snorkel het niet al te warm water in en ja een stuk visnet in de schroef gedraaid! Die kl… vissers kieperen alles overboord.We spanden een lijn onder de boot door en snijden maar.Na een half uur was de schroef vrij en wij verstijft van de kou.Terug opgewarmd hebben we op de goede afloop een fles cava opengemaakt en natuurlijk leeg gedronken.

Om 18u naar het strand waar ik ben ingedut met het nodige kabaal naar het schijnt.Wij kregen honger maar de keuken ging pas om 21u open dus hebben we maar uitgebreid geapperitiefd .Daar kwamen dan eindelijk de calamares,langoest,gambas,mosselen en palourdes a la plancha .Net voor donker moesten we ons bootje zeker 50 meter naar de zee sleuren,het was laag water.Tijd om te gaan slapen.

2 Comments on “Dag 47-Santander

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *