Dag 41 – Van Cabreton naar Hendaye

Vandaag wilden we maar rond 12u vertrekken naar Hendaye,tijd genoeg om met onze huurfietsen die we om 11u moesten inleveren naar een grote supermarkt te rijden.

De fietsen stonden aan een rek vlakbij de gate van onze steiger,ja stonden want ze waren weg!De sloten lagen er nog;dus wij enkel met de kapotte sloten naar de fietsenwinkel.En kijk op 50 m van de winkel stonden gestolen fietsen netjes in een fietsrek.

Wij kochten voor het avondeten een mooie roastbeef wortelen en peulerwten.

Alweer lekker zeilweer met wel te hoge golven die langszij binnenkwamen navenant de weinige wind.Onze snelheid zakte onder de 4kn dus tijd om nog eens een hengel uit te werpen.Na 5min had ik al prijs,een kanjer van wel 2kg!

Rond 17u liepen wij de rivier van Handaye binnen,de rechteroever is al Spanje,Handaye is nog Frankrijk.Net voorbij de jachthaven was een grote baai,ideaal om te ankeren.Het landschap wordt hier gevormd door de uitlopers van de Pyreneen.Dit biedt prachtige landschappen

Het werden natuurlijk geen erwtjes met peekes maar een reuze makreel op de Cob(zie foto)

Dit was alweer een prachtdag met een diefstalletje en een grote vis aan de haak.Ik kruip nu onder de lakens, het is al 0u30.

3 Comments on “Dag 41 – Van Cabreton naar Hendaye

  1. Hoi Fred,

    Wat een verhalen, volg je reisverhalen op de voet.
    Johan heeft mij gevraagd om je het telefoonnummer van Guy Heyninck door te spelen: hier is het +3235603342 hij was vandaag niet op de firma misschien in congé.

    Wens je nog een prachtige reis.

    Als je nog vragen hebt mag je ze rustig stellen.

    rudi.theuwis@telenet.be

  2. Fredje – Bestelling voor 8 augustus 20u te Porto, Portugese hoornkreeft (dus met 10 pootjes) met garnaal sausje.
    Batatas De Rebolao (aardappelen goud bruin gebakken met look – paprikapoeder – laurier).
    Natuurlijk met aangepaste wijn, als dessert graag Morangos Em Porto (Portugese aardbeien in porto).
    Daarna om af te sluiten een Uma bica (kopje sterke koffie) met Aguardente (een pittige brandewijn)…
    Groetjes Clement

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *