Dag 39-Van Arcachon naar Capbreton

Een uur voor hoogwater (om 8u30) vertrokken we om vlotjes door de ondiepten te geraken.70 mijl tot in Capbreton,dit is al Baskenland.

Een rustig ritje met 3BF  voor de wind.Ineens kwam er een vissersboot naar ons toe gevaren die ons duidelijk maakte dat ze ons waren aan ‘t oproepen op kanaal 16.

Opeens hadden we een helikopter van de kustwacht vlak boven ons,TEQUILA TEQUILA hij maakte ons duidelijk dat we 270° moesten sturen naar 1°21’long;we zaten zogezegd in een militaire oefenzone.Nochtans zaten we op onze zeekaart tot op 2 zm onder de kust buiten die zone.De visserboot bleef rustig onder de kust varen en wij 3 mijl de zone door.Na alle opwinding heb ik de note op de zeekaart eens rustig gelezen en daar werd aangeraden je te melden via de marifoon.M.a.w. die Franse macho’s wouden zich eens laten gelden.Jammer dat we van dat helikopter gedoe in onze opwinding geen foto hebben genomen.

Eindelijk beet! Onze eerste vis aan de haak,een horsmakreel die we sitto presto in de pan hebben gegooid.De lekkerste vis die we ooit hebben gegeten.

Om 23u3o lagen we moe en voldaan vast aan onze steiger.Morgen blijven we hier liggen.

5 Comments on “Dag 39-Van Arcachon naar Capbreton

  1. Prachtig he geniet er maar van . Groetjes voor beiden Tot later pa en ma voorzichtig zijn hé we volgen wel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *